Våra olika

Dansstilar

Dansstilar 2020-02-02T11:45:08+00:00

Vi har en hel del dansstilar och träningsklasser här på Active Body Center.

Se till att läsa igenom dem för att hitta just dina favoriter!

I Poledance har vi strikt åldersgräns från 16år .

Poledance är en slags performing art som blandar dans och gymnastik. Den innefattar såväl olika danssstilar som akrobatiska trick och blir alltmer populär som träningsform.

Poledance bygger upp din styrka, rörlighet och din uthållighet genom klättringar, snurrar och positioner. Om du börjar med Pole Dance kan du räkna med en förbättrad bålstyrka på nolltid. I takt med att du bygger upp din styrka får du lära dig fler och fler spännande trick som sedan kombineras ihop i dansrutiner. Låter det inte spännande att kunna göra en Gemini, Butterfly eller en Scorpio?

Dans, akrobatik, styrka och uthållighet samtidigt som man har fantastiskt roligt! Det kan knappast bli bättre! Kom och dansa PoldDance hos oss på Dancehall (först ut i Östersund med Poledance)!

Vad ska man inte ha på sig?
Hudkrämer och oljor! De gör stången hal vilket kan vara farligt för både dig och andra elever, så undvik att smörja in dig den dag du har din klass. Bär inte heller ringar, armband eller klockor, de kan skada både dig och stängerna.

Vad ska man ha på sig?
Valfria bekväma träningskläder som du kan röra dig fritt och obehindrat i. Gärna linne/t-shirt, kortare träningsbyxor. Träningsskor och strumpor behövs inte då vi tränar barfota.

Har du dåliga handleder bör du rådgöra med din läkare innan du börjar träna poledance. Informera din instruktör om övriga skador/åkommor som kan tänkas påverka. Poledance är inte heller en lämplig motionsform under graviditet.

Vi ber om absolut diskretion från alla elever. Vad som händer under klasstid stannar där. Du får gärna prata med andra människor om dina egna erfarenheter, men var god och avstå från att kommentera de andra eleverna i kursen.

Alla elever måste ha en egen giltig hemförsäkring, då ni ej är täckta av någon försäkring från Dancehall under klasstid.

Ingen fotografering/filmning tillåts i lokalen under klasstid såvida det inte gäller ett slutet sällskap där alla medverkande har gett sitt ok till fotografering/filmning.

Kom ihåg att alla i din klass är nybörjare. Ingen förväntar sig att du ska kunna allt på en gång, då skulle det inte finnas någon anledning till att hålla lektioner! Man tävlar inte mot någon annan än sig själv och alla avancerar i sin egen takt. Våra klasser handlar om att lära dig acceptera dig själv precis som du är samt stärka ditt självförtroende och dina muskler. Vi jobbar med att bejaka vår kvinnliga sensualitet. Vårt mål är du ska gå ifrån klassen och känna dig stärkt, hålla huvudet högre och våga ta för dig lite mer i livet!

P.S Man får räkna med lite blåmärken och ont i skinnet då de är bar hud mot stång innan kroppen vant sig i början.

Vill du lära dig twerka? Då är detta stilen för dig!

Koreografier som fokuserar på att lyfta fram de kvinnliga kroppsuttrycken inom hiphopen med inslag av även jazz, dancehall m.m. Rumpa, höfter och en stark men härlig attityd jobbar vi fram i denna dansstil. Se men inte röra är mottot och vi ser till att ta fram den goda divan i dig!

Fart och fläkt till up-tempo musik, kommer ursprungligen från 70-talets disco, men inte många spår av den discon finns kvar idag.

Man dansar med explosiva, starka, stora och snabba rörelser, ett kraftfullt kroppspump är viktigt att ha. Vighet och teknik-moment så som hopp, kickar och piruetter är också en del av dagens disco. Framför allt blir man glad och sprallig och musiken som pumpas i högtalarna går inte att stå still till!
Disco kan man tävla i! se mer info under tävlingsdans.

Hiphop

HipHop är en kultur som bildades på gatorna i USA. Hiphop är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar som bildats inom hiphop kulturen som, locking, popping, breakdance, voguing, whacking, krump, dubstep, streetjazz, house m.fl. Gemensamt är att danserna har sitt ursprung på gatorna. I hiphop klassen lär du dig tunga moves med enklare akrobatiska inslag och moves från old school till new school hiphop. Freestyle är också en fantastisk del där man får plocka fram sin dansglädje och låta kroppen göra vad den vill till musiken.

I dansen förekommer akrobatiska rörelser, spins och mycket fotarbete.

Denna stil utövas världen över och utvecklas i takt med dansarnas egen utveckling. Här tar ledarna fram moment som där dansarna får testa och improvisera kombinationer själv.

Breakdancing tillkom inom hiphopkulturen i New York! Dansstilen består av 4 element som ni kommer få lära er: Toprock, downrock, powermoves & freezes. Man dansar till hiphop musik och även till mixad musik med rätt tempo och ”breaks”. Dansstilen utförs oftast genom ”battle” med 1 mot 1 eller crew mot crew. Ni får lära er att bygga upp ert självförtroende, er styrka, balans & teknik.

Kom och släpp loss fantasin med stans bästa breakare, dom vägleder dig och ser till att du har roligt på dansgolvet!

Jazzen är en internationell dansstil som är i ständig utveckling och rörelse. Danstekniken är uttrycksfull och fysisk i sitt utförande med mycket rytm och musikalitet. Numera ses dansen i flera olika sammanhang, både i kommersiella samband med promotion, artister och shower, men även i scenkonstnärliga former framföra av danskonstnärer och kompanier. Jazz i sin ”rena form” innebär mycket förflyttningar, låg tyngdpunkt, snabba ändringar i dynamik mellan hårt och mjuk, långsamt och snabbt samt stort och litet.

Dansa zumba med mig! Tighta upp rumpan, bli smidig och stark i bålen! Lär dig twerka och släppa loss ordentligt till sköna låtar från bland annat Latinamerika och influenser från andra kulturer! Du kommer inte märka vilket träningspass du egentligen genomfört.

ZUMBA HÖSTTERMIN 2019!

Jag ska plugga i Stockholm i höst men kör ju Zumbapass i Östersund när jag är hemma!

Här kommer datumen som VI KÖR ZUMBA:

V.39 onsdag 25 sep
V.41 onsdag 9 okt
V.42 onsdag 16 okt
V.44 onsdag 30 okt
V.46 onsdag 13 nov
V.48 onsdag 27 nov
V.49 onsdag 4 dec

Alltid kl 18.00 på Dancehall, Körfältet

PRIS: 100kr per tillfälle, alltså ingen terminsavgift, det passade bättre för oss alla. Betalningen sker via Swish på: 0768237924.

Inga förkunskaper krävs, bara ett par sköna skor och en vattenflaska
VAD KUL DET SKA BLIIII!!

När det gäller dans på abstract-klassen så dansar vi här i mönster och rörelser. Vi använder oss av danstekniken ända från baletten/jazzen ut till den moderna stilen och in i egna improvisationer. Abstract dance byggs av gemensam rörelse, utrymme, tid, kropp och känsla. Vi kan under klassen blanda in andra dansstilar för att bygga nya unika steg i både koreografi och improvisation. En typisk abstract dans kom ut 2014 i Sia’s musikvideo med låter Chandelier.

Your Content Goes Here

Slängpolska och vals är en danskurs i tretakt!

Polska är ett samlingsnamn för dans och musik som är uppbyggda på ett visst sätt, men som ändå kan låta väldigt olik sinsemellan. Gemensamt är att de går i tretakt. Vals är ju också tretakt men har lite annat sväng. Kursen i slängpolska och vals kommer att handla om att kommunicera med kroppen. Med den man dansar med, och med musiken och musikern. Vi kommer nämligen få livemusik några av gångerna! Så ta med en kompis eller två, (eller tre) och utveckla ditt kroppsspråk och din dans! Vi kommer att se, känna, höra, och ge uttryck för detta i kroppen/dansen. Välkomna

AntiGravity® yoga är en blandning mellan yoga, luftakrobatik, gymnastik och Pilates.

AntiGravity® har funnits i Sverige sedan 2013. Träningsformen lanserades 2007-2009 i USA och har sedan dess växt till att finnas på över 700 studior i 49 länder. AntiGravity® är ursprunget till alla former av aerial yoga som poppat upp i världen sedan dess.

Det redskap som vi använder i AntiGravity® är just en Christopher  Harrison hammock.

Det var Christopher Harrison som efter att ha gjort många konster högt upp i luften med en fästpunkt som akrobater gör, ställde sig frågan: Vad händer om vi sätter upp två fästpunkter och sänker höjden. Under åtta år experimenterade han innan han lanserade AntiGravity®

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Crazykidz är ett roligt sätt för ditt barn att utveckla sin kordination, musikalitet och lära känna nya kompisar!

De flesta barn tycker om att dansa och gör så spontant när de hör musik de tycker om, och ett av målen är att uppmuntra, ha roligt och utveckla deras dans! Här har vi en kurs som fokuserar på olika dansstilar, som till exempel barnbalett, jazz, disco, show eller streetdance.

– Ta med mjuka kläder, vattenflaska och danskor, vanliga gympadojjor fungerar!

För er som inte kan hålla er tills ni blir 16 år har vi nu satt in en mildare stil av feminine vibe!

Här har vi roligt med tjejiga steg och attityd i streeten, det är kul att få vara lite extra tjejig ibland!

Jobba fram din scennärvaro, ansiktsuttryck och beat för att nå ut till publiken.

Vi kommer använda oss av alla sorters dansstilar och musik, jobba med utstrålning, teknik, mimik m.m och satsa på ett riktigt härligt, bra och annorlunda shownummer!

Your Content Goes Here

Här får du lära dig grundläggande rörelser och en härlig medryckande koreografi inom den egyptiska dansstilen shaabi.

DANS SENIORER är precis som det låter!

Vi seniorer samlas under samma tak och dansar loss ihop till härliga slingor. Ni får lära er grunder i singel dans där vi tillsammans bygger små härliga shownummer. Allt från revy-dans till jazziga konstnärliga steg. Vi arbetar gemensamt i grupp så alla ska kunna hänga med.

Dans är en givande träningsform för alla åldrar! När vi dansar utsöndras kroppens eget morfin, endorfiner, som också kallas för må-bra-hormoner. Endorfiner är stressreducerande och har en smärtstillande effekt. Kom och må bra och framför allt ha kul!

På yoga passen kommer vi fokusera innåt, att vara närvarande, stärka kropp och sinne. Syftet med yoga är att lugna hjärnan och sinnet med olika tekniker. Skapa ro, minska stress och släppa på spänningar. Dom fysiska positionerna är en del, andningarna en. Du behöver inte ha förkunskap men vi kommer försöka variera enkla med lite mer avancerade positioner. Gott och blandat. Från 12 år.

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here